Kuvendi i 5-të

Kryesia e shoqatës humanitare Koretini, duke u bazuar në statusin e saja, Artikulli 8, ju fton të merrni pjesë në Kuvendin Zgjedhor të 5-të.

Për më shum informatione:

KLIKO Këtu


aktivitete aktuale ne fshat

Ndërtim Shtëpije per një bashkfshatar me nevojë: Aksioni „Fadil Kovani“

Këtë vit, një kerkesë për një ndihme shoqatës i erdhi nga Fadil Xhevat Kovani nga Koretini. Fadili Kovani, i njohur dhe i dashur për të gjithë Koretinin, Kamenicën e ndoshta edhe me gjerë jetonte me gruan e tij në një shtëpi me kushte shume te veshtira. Mundsia që Fadili vet të ndertonte një shtëpi të re me kushte me te mira ishte shume e vogël sepse Fadili nuk kishte nje marrdhënie te rregullt pune, prandaj ai kerkoi ndihmë nga Shoqata Humanitare KORETINI që ti dalin në ndihmë. Me të marrë kërkesën kryesia e shoqatës, shqyrtoi dhe vendosi që ta publikoj për antarësin e vet dhe me gjerë aksionin “Fadil Kovani“. Pas publikimit të aksionit, njerzit e vullnetit të mirë, diapsora e Koretinit, njerz të deshmuar për ndihmë dhe huimanitet dhe jo vetem nga diaspora e Koretinit por edhe me gjerë filluan të ndihmojnë me mjete financiare dhe për të nisuar punimet për ndertimin e shtëpisë së Fadil Kovanit. Për të udhëhequr dhe mbikqyrur punimet gjatë ndertimit të shtëpisë, në bazë vullnetare u angazhua Ahmet Haxhiu të cilin e falenderojmë në emer të Shoqatës Humanitare “Koretini” për angzhimin e tij. Shtëpia e Fadil Kovanit do të ndertohet deri ne nivelin sa të jetë e gatshme për banim dhe keshtu Fadilit dhe familjes se tij ti krijohen kushte me të mira banimi. Shoqata Humanitare KORETINI falenderon të gjithë antarësinë e vet, të gjithë ata që ndihmuan në aksionin “Fadil Kovani“, ata që ndihmuan në aksionet e tjera si dhe të gjithë njerzit e vullnetit të mirë që japin diqka nga pasuria e tyre për ti ndihmuar njerzit në nevojë. 20.08.2019

Lista e Personave qe me ndihmen e tyre e mundsuan ket projekt shembullor:


Mërgimtari sjell plan urbanistik për fshatin Koretin.

Ekipi i Televizionit KTV e vizitoi fshatin Koretin.


Plani javor i punes se puntoreve:

Ku gjenden punëtorët e fshatit per momentin dhe qfar pune bëjn ata mund ta shikoni permes klikimit ne daten qe ju intereson.

Plani Javor


Njoftim:

24.02.2018
Tanime edhe zyrtarisht Sh. H. KORETINI është ndarë nga KF BASHKIMI.
Eshtë realizuar takim me kryetarin e komunes z Qendron Kastrati meqrast e kam njoftuar per aktivitetin tone, nevojat dhe kerkesat e shoqates sone.
Kemi marrë vulen e shoqates.
Vula
Puntorëve I jane vazhduar kontratat prej 02.02.2018 deri 31.12.2018.
Me daten 22.02.2018 kemi bere kerkes tek drejtoria e sherbimeve publike per te mar ne sherbim ngarkuesin e komunes per pastrimin e shtratit te lumit dhe ushtruesi I detyres z.Hisen Jerliu pas 60 minutave e ka sjell ne Koretin ngarkuesin dhe kemi pastruar terenin rreth fushes dhe kemi pastruar rrugen rreth lumit neper tere fshatin.

Ne detyren e drejtorit te sherbimeve publike nga data 23.02.2018 eshte emruar z. Ramadan Basha dhe besojme se tani bashkpunimin do ta kemi edhe me te lehte.


17.01.2018
Ministria e adminidtrates publike ka konfirmuar regjistrimin shoqates.