ekonomia

Nga transformimit për fat të keq u mbyll fabrika e qeramikës në vitet 90. Shumica e banorëve humbi pastaj punën, ndërmarrjet e vogla zejtare mund të gjenden në Koretin, sidomos përgjatë rrugës kryesore. Pjesë e madhe të popullsisë është e angazhuar në kultivimin e frutave, frutat dhe pemë dekorative, e cila furnizon të gjithë vendin dhe pjesërisht Evropën. Bletaria, sidomos në kodrat, gjenden pranë.

 

Lista e bizneseve ne Koretin