ndërtimi i shtëpisë

Kur kemi themeluar shoqatën, ne përcaktuam objektivat tona. Në radhë të parë na shkon se e gjithë popullsia rezidente dhe fshati Koretin merr një vlerë të shtuar nga mbështetja jonë. Në pranverë të vitit 2015, shoqata humanitare Koretini vendosi, një banorë nevojtarët, të cilët jetonin në një situatë shumë të pasigurtë strehimit, për të ndërtuar një shtëpi të re, modeste dhe pragmatike. Aksioni filloi dhe brenda disa javësh burimet financiare u siguruan për punën ë ndërtimit. Plani dhe dokumentet nevojshme , të cilat janë krijuar falas nga një arkitekt nga mjedisi lokal, kontratat dhe një plan program përafërt me sipërmarrës ndërtimesh duhej të krijohet në një kohë të shkurtër, ndërtimi fillojë më 27 korrik 2015, Shtëpia është e orientuar në jug. Ajo është e ndarë në mes të bazës, trungu dhe çati. Dy dhoma gjumi, një dhomë ë ditës me kuzhinë dhe banjo përmban shtëpia.

Kjo iniciativë thekson parimet e shoqatës dhe reflektohet në popullsinë lokale për bashkim. Nuk është më e mirë për të dhënë dikë një bekim të shpresës dhe një buzëqeshje. Në të ardhmen, ne do të vazhdojmë dhe të kërkojmë vendimet e rëndësishme të marra në mënyrë që të japin njerëzit dhe vlerën e fshatit Koretin të shtuar.

Në emër të shoqatës tonë ne do të dëshironim të gjithë aktorët bamirëse, kryesisht nga popullsia lokale, një falënderim të madhe për këtë mbështetje. Në veçanti, falënderojmë udhëheqin tonë të ndërtimit, z Rexhep Klaiqi cili mbështetur bujarinë tonë dhe koordinim të ndërtimit.